Match Racing - Ginetta G50
Match Racing
Homepage
Nieuwsarchief
Team
Auto - Ginetta G50
Coureurs
Dutch GT4 Championship
Overige raceklassen
Racekalender
Fotoboek
Contact
Raceauto huren
Raceauto huren
Match Racing richt het vizier op de Finaleraces
20 september 2010
De Match Racing Ginetta G50 was de grote afwezige in de wedstrijden om het Dutch GT4 Championship tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort. De opgelopen schade tijdens de vorige race deed het ambitieuze team de das om. Match Racing richt zich nu volledig op de Finaleraces van 9 en 10 oktober op het Circuit Park Zandvoort. In de Toerwagen Diesel Cup behield de Match Racing equipe van Ronald Morien en Dennis de Groot zijn leidende positie in het Nederlands Kampioenschap.

480_match_trophy

“Het gaat helemaal tegen mijn gevoel in om deze race in het Dutch GT4 Championship te laten schieten maar het kon niet anders”, aldus teameigenaar Martin de Weerd. “We werken met het laagste budget van het gehele veld en als je dan de prestaties ziet doen we het gewoon fantastisch. Zelfs in het veld van het Europees Kampioenschap op de Nürburgring konden we ons meten met de fabrieks-Ginetta’s en de kop van het veld. Helaas werd daar door een ondoordachte actie van een tegenstander de zijkant uit de auto gereden. Die schade doet ons nu budgettair de das om. Hoewel het me verschrikkelijk aan het hart gaat hebben we moeten besluiten om tijdens de Wijzonol Trophy niet te rijden. We richten ons nu volledig op de Finaleraces van 9 en 10 oktober op Circuit Park Zandvoort. Daar willen we het seizoen goed afsluiten om ons vervolgens positief te kunnen richten op 2011. Quint Engel rijdt zeker en zal waarschijnlijk gezelschap krijgen van een verrassende andere naam. Als je ziet wat we dit jaar al gepresteerd hebben en dan weet dat er een update voor de motor beschikbaar is die 40 pk extra levert dan hebben we een gegarandeerde podiumauto in handen”, aldus Martin de Weerd.

In de Toerwagen Diesel Cup kwam de Match Racing VW Golf van Ronald Morien en Dennis de Groot wel in actie. De aanvoerders in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap kregen het in beide races aan de stok met een concurrent in de titelstrijd waarbij hun Golf schade opliep en ze kostbare punten verloren zagen gaan. Desondanks behielden Morien en De Groot hun leidende positie in het kampioenschap en kunnen tijdens de Finaleraces de titel voor Match Racing binnenhalen.
<< Vorige [ 1 ]

Ginetta Cars Homepage
Peko Powersystems - UPS Systems
Autosport.nl | | Het nationale autosport magazine op internet
© Fast Company | Match Racing