Match Racing - Ginetta G50
Match Racing
Homepage
Nieuwsarchief
Team
Auto - Ginetta G50
Coureurs
Dutch GT4 Championship
Overige raceklassen
Racekalender
Fotoboek
Contact
Raceauto huren
Raceauto huren
Match Racing kijkt tevreden terug op eerste seizoen in Dutch GT4
12 oktober 2009 - Pagina 1 van 3
111009_match_finaleraces

Match Racing kan terugkijken op een uitstekend eerste seizoen in het prestigieuze Dutch GT4 Championship. Het team behaalde één overall zege en twee andere podiumposities, terwijl de Gentleman Cup zelfs volledig door de Match Racing Ginetta’s werd gedomineerd. Tijdens de afsluitende Finaleraces onderstreepte Mathijs Bakker dit succes met een tweede plaats in de Gentleman Cup terwijl ook Quint Engel, die tijdens het voorlaatste raceweekend de titel al had veiliggesteld, nog eens uitgebreid op het podium in het zonnetje werd gezet.

De met 18.000 toeschouwers weer drukbezochte Finaleraces vormden op Circuit Park Zandvoort de afsluiting van het nationale raceseizoen. Hoofdprogramma vormde uiteraard het Dutch GT4 Championship waarin Match Racing actief is met een tweetal Ginetta’s G50. De race over vijftig minuten werd zelfs live op televisie uitgezonden.

In haar eerste jaar in de koningsklasse van de vaderlandse autosport boekte Match Racing diverse successen. Met Nicky Catsburg werd zelfs één overall overwinning behaald terwijl tijdens de eerste race van het seizoen Menno Kuus en Quint Engel op een tweede en derde plaats op het podium mochten plaatsnemen. In de Gentleman Cup, het klassement voor minder ervaren rijders, was Match Racing zelfs bijna iedere race op het podium te vinden. Quint Engel had daardoor zo’n grote voorsprong opgebouwd dat de Match Racing-rijder tijdens het voorlaatste raceweekend al als kampioen gehuldigd kon worden. Tijdens de Finaleraces werd Engel nog eens in het zonnetje gezet, mocht op het podium de champagne in ontvangst nemen en tijdens de persconferentie achter de microfoon plaatsnemen.
<< Vorige [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] Volgende >>

Ginetta Cars Homepage
Peko Powersystems - UPS Systems
Autosport.nl | | Het nationale autosport magazine op internet
© Fast Company | Match Racing