Match Racing - Ginetta G50
Match Racing
Homepage
Nieuwsarchief
Team
Auto - Ginetta G50
Coureurs
Dutch GT4 Championship
Overige raceklassen
Racekalender
Fotoboek
Contact
Raceauto huren
Raceauto huren
Match Racing op de goede weg in Dutch GT4
25 juli 2009 - Pagina 1 van 2
De teamleden van Match Racing waren goed geluimd tijdens de races van het Dutch GT4 Championship op het circuit van Spa-Francorchamps (B). “We hebben onze Ginetta’s aanzienlijk verbeterd. Dat belooft veel voor de rest van het seizoen”, aldus teameigenaar Martin de Weerd. Op Spa-Francorchamps kwam het team snelheid te kort. “Maar dat wisten we van tevoren”, aldus De Weerd. “De Ginetta is minder geschikt voor dit circuit. De rest van het seizoen wordt op Circuit Park Zandvoort verreden, daar hopen we ons weer in de strijd om de ereplaatsen te kunnen mengen.”

24jul09-559

Match Racing was met een tweede en een derde plaats de grote verrassing van de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. De organisatie legde het team vervolgens een handicap op; de wagenhoogte van de Ginetta G50’s werd met een centimeter verhoogd. “Sindsdien konden we het tempo niet meer vinden”, blikte De Weerd terug. “Tijdens tests op Spa-Francorchamps hebben we gelukkig een oplossing gevonden, we hebben onze rondetijden hier met twee seconden verbeterd. Dat geeft ons goede hoop voor de rest van het seizoen!”

Match Racing kon tijdens de races op het circuit in de Belgische Ardennen geen vuist maken. “Spa is een heel snel circuit. Dat is voor ons een nadeel; wij moeten het van de hoge bochtensnelheden van de Ginetta’s hebben en niet van onze topsnelheid”, legde Menno Kuus uit. “Op het lange rechte stuk kwamen we circa 25 km/u tekort op de snelste auto’s. Dat betekende dat onze tegenstanders ons tijdens de races vrij gemakkelijk konden passeren.”

24jul09-563

Match Racing werd op Spa-Francorchamps versterkt met Nicky Catsburg, die de verhinderde Mark Kroes verving. Catsburg, een vaste en snelle kracht binnen de Match-gelederen, kwalificeerde zich in de eerste training netjes als achtste. Menno Kuus werd in zijn snelste ronde opgehouden door een tegenstander die met pech stilviel. Voor hem resteerde daardoor de elfde startplek. In de tweede kwalificatiesessie reed Quint Engel de elfde trainingstijd, vijf plekken voor Mathijs Bakker.

In de eerste race eindigden Kuus en Engel als tiende. Catsburg en Bakker leken op weg naar een plaats in de top zeven, tot de equipe gestraft werd vanwege een te laat uitgevoerde rijderswissel. Het duo werd uiteindelijk als dertiende geklasseerd.
In de tweede race kwamen Engel en Kuus als veertiende over de finish, gevolgd door hun teamgenoten op de vijftiende plaats.
<< Vorige [ 1 ] [ 2 ] Volgende >>

Ginetta Cars Homepage
Peko Powersystems - UPS Systems
Autosport.nl | | Het nationale autosport magazine op internet
© Fast Company | Match Racing