Match Racing - Ginetta G50
Match Racing
Homepage
Nieuwsarchief
Team
Auto - Ginetta G50
Coureurs
Dutch GT4 Championship
Overige raceklassen
Racekalender
Fotoboek
Contact
Raceauto huren
Tot de verbeelding sprekende auto’s en spectaculaire races zijn de factoren die de GT4-klasse tot zo’n aansprekende tak van autosport maken. Het Dutch GT4 is een multimerkenkampioenschap, waarbij de Ginetta’s van Match Racing het succesvol opnemen tegen vele andere snelle sportwagens zoals Porsches en Corvettes. De klasse is bestemd voor sportieve auto’s die in grote aantallen worden geproduceerd en die een lagere pk-/gewichtsverhouding hebben dan de GT3-modellen.

catsburgopkop

Sterk debuut Match Racing
Tijdens de Paasraces 2009 maakte de Dutch GT4 zijn debuut op Circuit Park Zandvoort. Match Racing presteerde direct sterk met vele podiumplaatsen. Per evenement worden er drie wedstrijden verreden: naast twee sprintheats van 25 minuten is er tevens een race met een tijdsduur van 50 minuten inclusief verplichte pitstop. In het geval dat er twee coureurs op een auto zijn ingeschreven, is er tijdens de lange race tevens een rijderswissel. Het merendeel van de wedstrijden zal worden verreden in het programma van het Dutch Power Pack op Circuit Park Zandvoort en het TT-circuit Assen.

_bfo6463

Multi-merkenkampioenschap
,,Sinds het verdwijnen van het Nederlands toerwagenkampioenschap DTCC in 2002, hebben we een officieel kampioenschap met meerdere merken in ons land node moeten missen’’, zegt Erik Weijers van het Dutch GT4 mede organiserende CPZ. ,,Met de realisatie hebben we de kans gegrepen om weer een interessant nationaal multimerk-kampioenschap van de grond te tillen. Daarbij sluiten we aan bij de succesvolle ontwikkeling van de GT-klasses, die wereldwijd een sterke groei doormaken. We sluiten aan bij een internationaal reglement, dat uitwisseling van auto’s, teams en rijders tussen de verschillende GT4-kampioenschappen mogelijk maakt. De GT4’s kunnen dus ook buiten Nederland racen.’’

Meer info
Meer informatie over de cup vindt u op de site www.gt-4.nl
Ginetta Cars Homepage
Peko Powersystems - UPS Systems
Autosport.nl | | Het nationale autosport magazine op internet
© Fast Company | Match Racing